1 december 2021

Beton cire in een industriële badkamer

2 min read

Momenteel is de industriële interieurstijl een van de populairste interieur design keuzes. Waarom? Een industrieel interieur ziet er minimalistisch uit en het heeft robuuste elementen, waardoor het een stoere uitstraling heeft. Bovendien zorgt het gebruik van natuurlijke elementen en metalen accenten ervoor dat jouw industriële woonruimte strak en classy oogt.

Niet alleen in de gewoonlijke woonruimtes is deze stijl populair: steeds meer en meer wordt de industriële stijl ook toegepast in de badkamer. Vaak wordt dit gedaan door een betonnen look te geven aan deze ruimte door middel van beton cire. Meer weten over beton cire badkamer aanbrengen? In dit blog kom je alles over te weten over beton cire in de badkamer.

Wat is beton cire?

Beton cire is een materiaal dat eigenlijk al jaren wordt gebruikt in badkamers. De reden hiervoor is dat wanneer men beton cire badkamer aanbrengen ze ervoor zorgen dat hun badkamer waterdicht is. Beton cire is namelijk een waterdichte betonstuc, dus het is een perfect deco materiaal voor de badkamer! Niet alleen kun je met dit materiaal een muur maken, maar ook de vloer en de wastafel. Doordat beton cire met de hand wordt aangebracht, ontstaat er een rauw effect. Dit is ook een van de voornaamste redenen waarom beton cire zo geliefd is onder de liefhebbers van een industrieel interieur.

Beton cire aanbrengen in de badkamer

Beton cire heeft zeker zijn voordelen voor de badkamer: het is waterdicht, makkelijk te reinigen, het is van goede kwaliteit en het is ook niet te duur. Daarnaast kun je zelf beton cire badkamer aanbrengen, want het is geen moeilijke klus. Je hebt er immers weinig spullen ervoor nodig en het is zo gedaan! Zorg er in ieder geval voor dat de ondergrond vetvrij is voordat je beton cire gaat aanmaken. Vervolgens smeer je twee laagjes beton cire op de ondergrond, elke die je even laat drogen. Natuurlijk is het ook mogelijk om dit te laten doen door een specialist, mocht je zelf niet de tijd ervoor hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.