1 december 2021

De speigelreflexcamera

2 min read
spiegelreflexcamera Canon

Je hebt vast wel eens gehoord over een spiegelreflexcamera Canon maar weet je ook wat dit precies betekent? Om te weten hoe de camera werkt, moeten we eerst de techniek ervan weten. Het onderwerp wat je vast wilt leggen, gaat via een lens naar een spiegel toe. het beeld wordt door een spiegel omhoog gekaatst naar een prisma, deze zorgt ervoor dat het beeld op de goede manier wordt weergegeven. Wil je vervolgens een foto nemen, dan druk je op de ontspanner en de spiegel klapt omhoog. De sluiter opent, het beeld komt op de ingestelde tijd op de beeldsensor en je foto is gemaakt.

Vergeleken met een systeemcamera

Ondanks dat een systeemcamera wel enkele voordelen heeft tegenover een spiegelreflexcamera Canon zijn er ook wel nadelen te vinden. De lenzen zijn voor beide modellen even groot, werk je geregeld met een telelens dan is een systeemcamera niet echt stabiel om in de hand te houden. Een spiegelreflexcamera is in dit geval stabieler en beter om te gebruiken, ook heeft de camera minder last van stof op de sensor. Ook met instellingen werkt een SRC eenvoudiger dan een systeemcamera. 

Wat voor camera is geschikt?

Je kunt niet zomaar zeggen welke camera geschikt is voor jou, dit is van diverse factoren afhankelijk. Belangrijk punt zoniet het belangrijkste is natuurlijk waar je de spiegelreflexcamera Canon voor gaat gebruiken, vind je het leuk om natuurfoto’s te maken of ben je meer een liefhebber van portretten fotograferen? Wat je ook wilt vastleggen, je vindt bij fotodevakman.nl altijd de juiste camera voor jou werken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.