28 januari 2022

Door te floaten helemaal tot jezelf komen

2 min read

Iedereen heeft vast en zeker wel te maken gehad met stress. Dit kan dan positieve stress zijn, maar ook negatieve stress. Wanneer je bijvoorbeeld een presentatie hebt over een week zul je hier ook stress voor ervaren. Dit is positieve stress, maar ook dat kan teveel worden. Daarnaast heb je dus ook nog negatieve stress. Deze stress kan overal van komen, maar hier moet je ook zo snel mogelijk weer vanaf komen. Dit kan namelijk invloed hebben op je dagelijks leven en je gezondheid. Een van de manieren om hier vanaf te komen is door te floaten. Wanneer je hiervoor kiest zul je dus daadwerkelijk gaan drijven op water. Het zal dan geen water zijn wat uit de kraan komt, maar een zoutoplossing. Het zout wat hiervoor wordt gebruikt is zuiver magnesiumsulfaat. Dit is een soort zout dat wat je thuis bij je gekookte ei eet.

floaten

De voordelen

Doordat deze zout wordt gebruikt zie je ook dat er nog meer voordelen aan floaten zitten. Het magnesium zal namelijk door je lichaam worden opgenomen waardoor je huid en dat zal er voor zorgen dat je huid beter zal worden. Ook doordat het water zo zout is zul je geen moeite hoeven doen om te kunnen drijven. Op deze manier kun jij je dus helemaal ontspannen in het water en dus ook echt tot rust komen.

De cocon

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt om te floaten zul je ook zien dat je in een cocon gaat liggen. Deze wordt dan afgesloten waardoor je geen prikkels meer zal krijgen van buiten af. In het begin zullen veel mensen hier moeite mee hebben, maar toch ook merk je wel dat het erg fijn zal zijn. Na verloop van tijd zul je merken dat je hartslag ook zal dalen en zo kun je dus meteen merken dat je echt tot rust aan het komen bent.

Muziek

Als je dan in het water ligt heb je ook nog de optie om muziek af te laten spelen. Dit zal dan geen alledaagse pop muziek zijn, maar rustgevende muziek om de rust nog meer te stimuleren. Dit is echter alleen wanneer je er behoefte aan hebt. Je kunt namelijk ook heerlijk gaan floaten zonder dat er muziek wordt afgespeeld. Sommige vinden het namelijk fijn als het helemaal stil is waar de andere toch wel wat geluid op de achtergrond wil hebben.

Pijn verminderen

Je ziet ook dat veel mensen voor floaten kiezen om pijn te verminderen. Wanneer je bijvoorbeeld een sportblessure hebt wil je hier ook zo snel mogelijk van genezen. Floaten kan in sommige gevallen hierbij helpen. Wellicht zul jij er ook profijt van hebben. De enige manier om hierachter te komen is door het te proberen.

More Stories

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.