1 december 2021

Drie redenen dat steppen niet meer alleen voor kinderen is

2 min read

Steppen zie je misschien vooral als iets dat je vroeger deed, toen je nog kind was. Toch is de step in de afgelopen jaren doorgegroeid tot iets dat ook steeds meer volwassenen gebruiken.

Bij de website Steppen doe je zo zijn ze er in ieder geval van overtuigd: steppen is niet alleen voor kinderen. Jong geleerd is oud gedaan en dus stappen er ook steeds meer volwassenen op de step. Volgens de website zijn daar een aantal logische verklaringen voor.

1: De opkomst van de elektrische step

Allereerst is daar natuurlijk de opkomst van de e-step. Dit zorgt ervoor dat de step steeds meer als vervoermiddel gezien gaat worden, in plaats van alleen als een stuk speelgoed. Dat is vergelijkbaar met de introductie van de elektrische fiets, die ervoor zorgde dat op de fiets naar het werk reizen voor veel mensen een toegankelijker optie is geworden.

Deze ontwikkeling hangt sterk samen met de tweede trend, namelijk de behoefte aan flexibele manieren om van en naar het werk te reizen.

2: Flexibel forenzen

Het voordeel van een step is namelijk dat deze eenvoudig kan worden ingeklapt en meegenomen in de trein. Dit maakt het een goede aanvulling op het woon- werkverkeer voor veel mensen die te ver van een station wonen en werken om te lopen, maar ook geen vouwfiets met zich mee willen slepen.

Doordat we in het afgelopen jaar – als gevolg van de corona crisis – het genot van niet in de file staan hebben kunnen ervaren, zullen dit soort alternatieve manieren van woon- werkverkeer alleen maar populairder worden.

3: Gezondheidsvoordelen

Last but not least: steppen is een ontzettend goede workout (tenzij je voor die elektrische variant gaat uiteraard). Tijdens steppen gebruik je namelijk een grote verscheidenheid aan spieren en werk je op een verantwoorde manier aan je conditie. Doordat er minder belasting komt op knieƫn en heupen is het voor veel hardlopers een ideale toevoeging op de reguliere training.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.