1 december 2021

Is dromen over zwangerschap een voorspelling?

2 min read

Nee, we hebben het hier niet over voorspellingen. Dromen over een zwangerschap, is een teken dat er een verandering op komst is. Meestal gaat het om vage ideeën die je nog niet durft te delen met de buitenwereld, maar die wel “geboren” willen worden.

De dromen kunnen ook wijzen op veranderingen die te maken kunnen hebben met vaste patronen in je relatie, familie of op je werk en die je moeilijk los kunt laten. In deze dromen wordt je aangespoord , om op een nieuwe manier naar jezelf en de manier waarop jij je gedraagt te kijken.

De betekenis van verschillende dromen over zwangerschap

De manier waarop je droomt over een zwangerschap kan een aanvullende betekenis hebben, waar we hier kort op ingaan.

Dromen over een geboorte

In deze droom wordt je uitgedaagd om de stap waar je al een tijd over twijfelt eindelijk te gaan zetten. Maar er kan ook een waarschuwing uitgaan van zo’n droom, wanneer het bijvoorbeeld een levenloos kind is. Dan kan het een waarschuwing zijn dat je plannen niet levensvatbaar zijn. Misschien ken je het gezegde wel: ‘Dit initiatief is eigenlijk een doodgeboren kindje’.

Details kunnen veel extra informatie geven

Let goed op de omstandigheden en de details in dromen over zwangerschap. Hoe meer ervaring je daarmee krijgt, des te beter kun je daar informatie uithalen. Is bijvoorbeeld de baby zo’n vier maanden, of ben je 4 maanden zwanger? Kijk dan eens vier maanden terug in de tijd en onderzoek wat in dat moment actueel was wat je mogelijk als nieuwe impuls in je bestaan over het hoofd hebt gezien.

De baby vergeten in je droom

De vergeten baby in de droom probeert je duidelijk te maken, dat je niet alleen je prestaties en je succes bent. De baby is de kwetsbaarheid in jezelf , iets wat we vaak niet durven te laten zien. De baby staat voor veiligheid en geborgenheid, wat we allemaal op z’n tijd nodig hebben.

Hoe zijn de omstandigheden rondom de zwangerschap?

Is er bijvoorbeeld hulp aanwezig tijdens de bevalling? Dan heb je vast je hulp nodig bij het uitvoeren van plannen. En doe je alles juist alleen, dan ben je vooral aangewezen op jezelf.

Een moeizame zwangerschap: hou er dan rekening mee dat je een hobbelige weg te gaan hebt in de uitvoering van je plannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.