25 oktober 2021

Kiezen voor de juiste gereedschapswagen

2 min read

Of het nu gaat om een vakman of hobbyist, gereedschap mag er nooit ontbreken. Dat moet allemaal wel binnen handbereik zijn en zal een gereedschapswagen het nut wel bewijzen. Om ervoor te zorgen dat al het gereedschap over de nodige mobiliteit beschikt, is de gereedschapswagen uitgerust met wielen, ook voor het kunnen verplaatsen buiten de werkplaats. Voor het maken van de juiste keuze moet er gekeken worden naar de beschikbare opslagruimte die zo een wagen te bieden heeft en de duurzaamheid van het gebruikte materiaal.

Let op het aantal laden en vakken

Met een groot aantal laden kunnen de gereedschappen overzichtelijk opgeslagen worden en helpt dat mee om het werk een vlot verloop te geven. Om in een oogopslag te zien of alle gereedschappen wel op hun plek liggen, kan er gekozen worden voor gereedschapswagen met voorgevormde binnenvoering. Die zorgt er ook nog voor dat al het kostbaar gereedschap niet beschadigd wordt. Het is handig om een aparte lade beschikbaar te hebben voor klein gereedschap zodat die niet snel verlegd zullen worden. Maar ook opbergvakken voor ander klein spul zoals schroeven moeten beschikbaar zijn. Een gereedschapswagen moet namelijk ook gewoon kunnen dienen als een mobiele werkplaats.

Moet een veelzijdige kant hebben

Er zijn gereedschapswagens te krijgen die over extra grote wielen beschikken en daardoor ook naar (haast) elke plek mee te nemen zijn. Het veelzijdige is ook te zien bij modellen die over een uitneembare gereedschapskoffer beschikken. Zo hoeft de gereedschapswagen niet steeds verplaatst te worden en kan het ook door meerdere personen worden gebruikt. Ideaal dus voor bedrijven die veel werk thuis bij hun klanten moeten verrichten. Ruime laden en/of vakken mogen er niet ontbreken en komen ze van te pas om het wat groter gereedschap op te bergen. Apart een werktafel aanschaffen hoeft ook niet wanneer er gekozen wordt voor een model met werkblad aan de bovenkant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.