25 oktober 2021

Krachttraining voor vrouwen: is dat nou een goed idee?

2 min read
Krachttraining vrouwen

Nog altijd heerst er heel veel onduidelijkheid over krachttraining bij vrouwen. Veel vrouwen zijn bank dat ze er heel rond en hard van worden, dat ze vrouwelijke vormen verliezen of heel dikke en aanwezige spieren krijgen. Krachttraining voor vrouwen is echter volgens anderen zo slecht nog niet. Hoe zit het nu eigenlijk?

Krachttraining is onmisbaar

Allereerst: ja, je moet aan krachttraining doen. Alleen cardio is op termijn niet voldoende om af te vallen, gezond te blijven of sterk te worden. Je moet ook kracht opbouwen, en dat doe je door krachttraining. Dat betekent niet dat je gelijk zware gewichten hoeft te gebruiken. Er zijn een aantal manieren waarop je aan krachttraining kunt doen:

  • door te trainen met zware gewichten en weinig herhalingen te doen
  • door te trainen met lichte gewichten en veel herhalingen te doen
  • door te trainen met je lichaamsgewicht
  • door te trainen met weerstand in de vorm van bijvoorbeeld banden

Welke van deze vormen het beste is, valt niet te zeggen. Dit hangt namelijk te veel af van je gewicht, je lichaam, gezondheid, eventuele blessures en leeftijd. Wel is het over het algemeen goed om verschillende vormen af te wisselen. Zo belast je de spieren op allerlei manieren en worden ze snel sterker. Vergeet trouwens niet om ook rustdagen te houden. Je kunt het beste niet elke dag krachttraining doen. 

Krachttraining vrouwen

Mythe over krachttraining

Een zeer hardnekkig misverstand over krachttraining is dat je er heel gespierd en vierkant van wordt. Vrouwen zijn bang dat ze eruit komen te zien als een bodybuilder. Een opluchting wellicht: dat is niet het geval. Sterker nog, het gaat je waarschijnlijk niet eens lukken er zo uit te zien. De vrouwen die eruit zien als bodybuilders trainen ontzettend zwaar, elke dag, urenlang en passen ook nog eens hun dieet erop aan. Het kost ontzettend veel moeite om er zo uit te zien als vrouw. Wees dus niet bang dat je dat per ongeluk gaat bereiken met twee dagen per week op de sportschool.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.