25 oktober 2021

Op vakantie naar Terschelling? Lees hier tips voor leuke uitstapjes!

2 min read
27vakantiedagen.nl

Wanneer je ervoor kiest op Terschelling vakantie te vieren dan maak je absoluut een goede keuze. Dit Waddeneiland is namelijk een van de mooiste plekjes van Nederland. Hier is de natuur nog ongerept en zijn ruimte en rust kernbegrippen. Wandelen en fietsen kun je dan ook prachtig, bijvoorbeeld door de uitgestrekte duinlandschappen en langs de grootse stranden die dit eiland biedt. Maar wat te doen op Terschelling behalve fietsen en wandelen? Welnu, er zijn genoeg opties. Hieronder zetten we vier leuke Terschellingse activiteiten uiteen.

Bezoek de Boschplaat

In het oosten van Terschelling vind je een bijzonder natuurreservaat met de naam De Boschplaat. Dit is bijzonder in die zin dat het landschap van De Boschplaat zo afwisselend is. Loop je eerst door bossen en moerassen, even later sta je opeens tussen de zandvlaktes en de duinen. De Boschplaat is verder een zogeheten Dark Sky park, wat inhoudt dat je hier soms in de donkerte naartoe kunt om de sterrenhemel te bewonderen.

27vakantiedagen.nl

Geniet van de zonsondergang

Prachtige zonsondergangen bekijken is ook mogelijk vanaf Terschelling, vooral vanuit het wenselijk gelegen Groene Strand. Op een heldere dag is het zeker aan te bevelen dit eens te doen.

Bewonder de Brandaris

De vuurtoren die op Terschelling staat is bijzonder, want dit is een toren die al meer dan vierhonderd jaar bestaat. Uitgerekend in het jaar waarin de legendarische Willem Barentsz aan zijn eerste tocht begon werd deze vuurtoren, ook wel de Brandaris genoemd, in werking gesteld. Hiermee is dit de oudste nog werkende vuurtoren van heel Nederland. Zeker de moeite waard om te bekijken dus!

Wadlopen

Wadlopen is iets dat vanuit elk Waddeneiland mogelijk is zodra het laagwater is. Dit is in feite totaal anders dan het reguliere wandelen, want bij het wadlopen loop je over de zompige zeebodem. Interessant is dan natuurlijk dat je allerlei achtergebleven planten en dieren uit de zee aantreft. Ook kun je al wadlopend volop vogels spotten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.