28 januari 2022

Slapen als een roosje op een ergonomisch matras

2 min read
ergonomisch matras

Het uitzoeken van een goed matras kan best lastig zijn door het uitgebreide aanbod van verschillende matrassen. Maar wat is nou het beste voor je nachtrust? Jaren van onderzoek wijzen uit dat een ergonomisch matras veel voordelen heeft.

ergonomisch matras

Door de opbouw van een ergonomisch matras(waar veel mogelijkheden voor bestaan) krijgt je lichaam optimale ondersteuning tijdens de nacht. Bij tal van mensen zijn rugklachten niet te wijten aan activiteiten overdag maar aan het matras waar ‘s nachts op geslapen wordt. Dit komt omdat de tussenwervelschijven te veel onder druk blijven staan. Wanneer je kiest voor ergonomisch slapen vormt het matras zich naar jouw lichaam en dit helpt bij een goede houding om de druk op de tussenwervelschijven te verminderen. Maar het matras heeft ook voordelen bij spierpijn. Doordat het lichaam wordt ondersteund waar nodig kan deze zich optimaal herstellen in de nacht.

Door de volledige ontspanning slaap je dieper en sta je ‘s ochtends frisser op. Maar ook als je samen met je partner in bed ligt wordt door het ergonomische matras het gedraai van de een of de ander gedempt omdat het matras de juiste ondersteuning biedt. Zo word je niet meer wakker van gedraai van de ander.

Nu denk je misschien; maar wat is nou het verschil met een standaard matras? Een standaard matras biedt ondersteuning die over het algemeen prima is. Een standaard matras wordt samengesteld voor de gemiddelde mens en biedt algemene ondersteuning. Deze kan daardoor op grote schaal geproduceerd worden en maakt het prijskaartje iets toegankelijker Daartegenover wordt een ergonomisch matras samengesteld voor jouw lichaam en naar jouw wensen om het beste slaapcomfort te bieden. En als je nagaat dat je ongeveer één derde van je leven slapend doorbrengt dan is het wel een juist matras waard. Want als je goed slaapt kan je meer genieten van de momenten dat je wakker bent!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.