25 oktober 2021

Waar kan je nespresso cups inleveren?

2 min read
Nespresso cups

Veel mensen genieten dagelijks een of meerdere heerlijke kopjes van hun favoriete Nespresso koffie. Met zoveel verschillende smaken is het op en top genieten. Daarnaast is er sprake van een enorm gebruikersgemak. Je hoeft namelijk alleen maar een cup in je apparaat te stoppen en voila, je kopje koffie staat weer voor je klaar. Maar wat gebeurt er eigenlijk met de achterblijvende cup die net je koffie heeft gecreëerd?

Nespresso cups zijn hoogwaardig

Maar dan op een andere manier als dat je wellicht dacht. Het betreft hier niet de smaak van de koffie maar het materiaal waarvan de cups zijn gemaakt. Dit materiaal is aluminium. Aluminium is een zeer hoogwaardig materiaal. En het nadeel hiervan is dat het een kostbaar proces is om ze te vervaardigen. Ook de grondstoffen ervan liggen niet voor het oprapen. Daarom heeft Nespresso een beleid voor het retourneren van lege capsules. Waarom? Nespresso cups kunnen op die manier worden gerecycled. Dat is pure winst voor het milie. Aluminium vervaardigen kost namelijk erg veel energie. Dus door de lege capsules te recyclen bespaart met energie en houdt men ook meteen de kosten beheersbaar.

Nespresso cups

Zelf de cups recyclen

Van Nespresso kun je een speciale zak krijgen. Deze zak is ook weer gemaakt uit gerecyclede materialen, dus ook weer milieu bewust. In deze zak kun je zo’n honderd lege cups kwijt. Als de zak helemaal vol is, kan je hem opsturen naar Nespresso zodat ze weer kunnen worden gerecycled. Nespresso heeft het wel graag dat je de zak met lege cups pas opstuurt als ie helemaal vol zit. Dat spaart namelijk weer onverhoopte extra transporten en dus energie uit voor halfvolle zakken.

Waar kun je Nespresso cups inleveren als de zak vol is?

Dit kan op meerdere manieren. Zo kun je om te beginnen een volle zak met lege cups inleveren bij een van de Nespresso Boutiques in het land. Een andere handige manier is hem afgeven aan een DHL koerier als je toevallig iets besteld hebt online. Daar hoef je niet speciaal een afspraak voor te maken. Ze nemen hem altijd mee, ook onaangekondigd. Let wel op, dit is uitsluitend het geval bij bij koeriers van DHL. Ten slotte kun je ze ook zelf inleveren bij een UPS Acces Point of een DHL Parcelshop.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.