28 januari 2022

Wat doet de remklauw in je Peugeot 206?

2 min read

Elk onderdeel in de auto heeft een unieke werking en is onmisbaar. Er zijn echter maar weinig onderdelen zo belangrijk en sterk als de remklauw. De remklauw Peugeot 206 is misschien wel een van de meest belangrijke onderdelen. Bovendien vind je dit onderdeel in alle auto’s. Je kunt dus – ongeacht wat je rijdt – niet zonder. Maar wat is een remklauw nu precies? En moet je deze ook geregeld vervangen? Dat en meer ontdek je hier.

Over de remklauw

De remklauw is onderdeel van het remsysteem. Dat is een naam voor alle onderdelen tezamen die helpen de auto veilig tot stilstand te brengen of vaart te laten minderen. Het remsysteem zorgt ervoor dat je veilig de weg op kan en dus is elk onderdeel van groot belang. De remklauw is een deel van dit systeem.

remklauw peugeot 206

Hoe het werkt

Wanneer je de rem indrukt, dan zorgt de remklauw ervoor dat de remblokken en remschijven tegen elkaar aan komen. Dat is goed het remsysteem uiteindelijk werkt en hoe de auto dus tot stilstand komt. De remklauw staat in verbinding met het rempedaal en is dus wat je indrukt als je op de rem drukt. Het is echter iets ingewikkelder dan dat. Een rem is namelijk een hydraulische verbinding. Er komt dus nog remvloeistof aan te pas. Deze remvloeistof wordt onder andere dankzij de remklauw de juiste kant op geleid en maakt het remmen op een veilige manier daardoor nodig. 

Vervangen van de vloeistof

Hoewel de remklauw niet vaak aan vervanging toe is, moet je wel geregeld je remvloeistof controleren. Als de stand hiervan te laag is dan kun je langzamer gaan remmen. Uiteindelijk kan de auto helemaal niet meer tot stilstand komen. Die vloeistof kun je zelf controleren maar je kunt het ook laten controleren bij je APK. Dan loopt men immers toch de hele auto langs. 

More Stories

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.