25 oktober 2021

Wat is crossboxing en waarom is het zo populair?

2 min read
crossboxing

We weten allemaal dat regelmatig bewegen belangrijk is. Toch is het soms lastig om een sport te vinden die je leuk vindt. Er zijn allerlei keuzes maar wat is nu echt iets voor jou? Met name de laatste tijd zien we dat crossboxing ontzettend populair is. Het is een nieuwe vorm van fitness waar veel mensen heel enthousiast over zijn. Misschien heb je er wel eens van gehoord. Wil jij nu weten wat dit precies voor sport is? Of wil je graag kijken of het bij jou past? Lees dan gauw verder.

Wat crossboxing is

De essentie van deze sport zit eigenlijk al een beetje in de term. Crossboxing heeft namelijk te maken met de vechtsport boksen. Crossboxing is gebaseerd op de trainingsconcepten die boksers gebruiken om fit te blijven. Deze next level workout is zowel voor mannen en vrouwen. Je kunt het ook met elk niveau aan, gezien het makkelijk is aan te passen op waar jij bent in je fitness reis. Het is in feite een combinatie van functionele circuittraining en een fantastische full body workout. Je bouwt je conditie verder op maar bent ook je spieren aan het trainen. Het beste van beide werelden, dus. 

Is het een vechtsport?

Nee, in tegenstelling tot wat de term doet vermoeden is crossboxing geen vechtsport. Je raakt elkaar namelijk niet aan. Wel is het een les waarbij vaak in koppels wordt gewerkt. Het is dan ook iets dat je goed met een partner of vriendin kunt doen. Dat hoeft overigens niet. Je kunt het ook in je eentje doen en dan wordt je vaak gekoppeld met een ander. 

De lol erin houden

Omdat het zoveel bijzondere bewegingen zijn en op hoog tempo, heb je vaak niet eens door hoe hard je aan het werk bent. Met een half uur tot een uur crossboxing kun je echter tot wel 500 calorie├źn verbranden. En dat allemaal terwijl je lol hebt, want flink uithalen met je bokshandschoen is best leuk om te doen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.