1 december 2021

Wat jij moet weten over vaporizers voor droge kruiden

2 min read

Naast e-sigaretten zijn er tegenwoordig ook vaporizers op de markt die je de mogelijkheid geven om droge kruiden te benuttigen. Hoewel dergelijke vaporizers minder populair zijn dan de varianten die vloeistoffen gebruiken, kan een vaporizer voor droge kruiden je interessante voordelen opleveren. In dit artikel geven we je enkele leuke feitjes mee om meer te weten te komen over deze relatief nieuwe apparaatjes en waarom ze wellicht interessant voor jou kunnen zijn.

De werking van een vaporizer voor droge kruiden

Terwijl e-sigaretten gebruik maken van een vloeistof met diverse aroma’s, gebruik je bij een vaporizer voor droge kruiden simpelweg jouw favoriete kruiden! Mocht je bijvoorbeeld wiet op een gezondere manier willen verdampen, dan is een vaporizer wellicht iets voor je. De meeste apparaten maken namelijk gebruik maken van zogenaamde convectieverwarming, wat betekent dat er geen direct contact is tussen het kruid en het verwarmingselement. Convectieverwarming betekent dat het kruid ‘gekookt’ wordt – al het goede spul verdampt en wordt ingeademd, maar het materiaal verbrandt nooit. Onderzoek heeft aangetoond dat het niveau van ingeademde THC hetzelfde blijft, maar met veel minder gifstoffen die je normaal gesproken inademt bij het roken van een joint. Vaporizers voor droge kruiden garanderen dus een schonere en veiligere dampervaring.

Mix en match je favoriete kruiden

Het mooie van een vaporizer voor droge kruiden is dat je gebruik kan maken van tientallen natuurlijke opties. Elk kruid heeft zijn eigen kwaliteiten. Wat dacht je bijvoorbeeld van het vapen van rozemarijn? Door rozemarijn te vapen, kan het lichaam gemakkelijk de antioxiderende, antibacteriële en pijnstillende voordelen van deze plant opnemen. Een andere populaire kruid voor het vapen is valeriaan, die sommige mensen verdampen om slapeloosheid te bestrijden. Veelvoorkomende kruiden voor de vaporizer zijn onder andere tijm, passiebloem, damiana, kamille, lavendel, salie en pepermunt. Probeer verschillende kruiden uit en mix en match op basis van welke kruideneigenschappen jij precies zoekt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.