1 december 2021

Wat magnesium voor je lichaam doet

2 min read
magnesium kopen

Om gezond te blijven, is het belangrijk dat we voldoende beweging krijgen. Een fysieke sport beoefenen is hier uiteraard ideaal voor. Het is goed voor zowel lichaam en geest. Echter, is het wel van belang dat je goed hersteld na het sporten.

Spierherstel

Als we het hebben over spierherstel, zijn er verschillende opties. De meest voorkomende is de spier(en) voldoende tijd geven om te rusten tussen de trainingssessies. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de spieren de juiste voedingsstoffen krijgen. Hierdoor herstellen ze sneller en beter. In dit proces speelt magnesium ook een belangrijke rol.

De rol van magnesium in spierherstel

Magnesium is een voedingsstof die verband houdt met vele gezondheidsvoordelen, waaronder het ondersteunen van de spierfuncties. Het werkt gedeeltelijk door de opname van calcium te blokkeren. Dit helpt de spieren beter te ontspannen na het samentrekken tijdens een zware trainingssessie.

Een ander opmerkelijk voordeel van magnesium is hoe het andere voedingsstoffen beïnvloedt. Magnesium activeert bijvoorbeeld vitamine D. Lage vitamine D-spiegels kunnen spierzwakte en pijn veroorzaken. Als deze lage niveaus blijven, kan de spiermassa afnemen. Dit is natuurlijk niet wat je wilt na al dat harde werk!

Op deze manier ondersteunt het hebben van voldoende magnesium in je lichaam de niveaus van andere vitamines. Het zorgt ervoor dat het lichaam de voedingsstoffen krijgt die het nodig heeft. Dit verbetert de spierfunctie en het herstel nog meer.

magnesium kopen

Magnesiuminname verhogen

Je kunt middels een dieet je magnesiuminname verhogen. Voedingsmiddelen met veel magnesium zijn onder andere pompoenpitten en spinazie. Noten zoals amandelen, cashewnoten en pinda’s zijn ook rijk aan deze voedingsstof.

Een andere manier is door simpelweg magnesium te kopen. Magnesium kopen is de gemakkelijkste manier om meer magnesium binnen te krijgen. Magnesium is gelukkig zeer eenvoudig te verkrijgen. Je kunt het bijvoorbeeld online bestellen, of kopen bij de lokale drogisterij. Voor je het weet is jouw magnesiumniveau weer op peil!

More Stories

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.