1 december 2021

Wat zijn de bezienswaardigheden Kos?

2 min read
bezienswaardigheden kos

Het is altijd fijn wanneer de vakantieperiode aanbreekt. Wanneer je kinderen hebt zullen zij ook gezellig thuis zijn tot de school weer begint maar ook zelf hoef je dan een paar weken misschien niet te werken. In die paar weken kun je helemaal tot rust komen totdat je weer mag gaan werken, maar wat ga je doen in deze vakantie? Kies je er voor om lekker thuis te blijven of juist erop uit gaat? Lekker naar een warm land zodat je ook meteen bruin kan worden. Je kunt natuurlijk ook leuk in ons eigen land op vakantie gaan, maar als je er voor kiest om met het vliegtuig weg je gaan dan kun bijvoorbeeld naar het Griekse eiland Kos gaan. Er zijn vele bezienswaardigheden Kos waar je naartoe kunt gaan. Op Kos kun je eigenlijk alles wel doen. Van natuur tot strand en van geschiedenis leren tot sport, alles is hier mogelijk en daarom is Kos meer dan geschikt om als vakantie bestemming uit te kiezen.

bezienswaardigheden kos

De hoofdstad

Een van de bezienswaardigheden Kos is wel de hoofdstad van het eiland namelijk Kos. Zowel het eiland en de hoofdstad hebben dezelfde naam. Kos-stad is ook het culturele centrum van het eiland, buiten dat zit de sfeer er ook zeer goed in. Je hebt er vele tentjes en restaurantjes waar je een lekker hapje kunt eten. Ook het eiland zelf is erg mooi, je hebt er veel mooie planten maar ook een mooi landschap. Verder heb je ook nog indrukwekkende architectuur zoals het Johannieter Kasteel.

Warmwaterbron

Wanneer je een klein kwartiertje gaat rijden naar het zuidoosten kom je uit ben de Embrós Thérme. Dit is een bezienswaardigheid Kos en is een warmwaterbron. Het water kan wel een temperatuur hebben van 50 graden. Dat is super warm natuurlijk, maar wanneer dit mengt met de zee is het heerlijk om in te zitten.

More Stories

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.