28 januari 2022

Zelf gluhwein maken met deze tips

2 min read
gluhwein maken

Zin in een lekker winters drankje? Dan is het fijn om een warm drankje in huis te hebben. Gluhwein is hier een goed voorbeeld van. Wist je dat je gluhwein maken? Deze tips en onderstaand recept zorgen ervoor dat je zelf gluhwein kan maken.

Herkomst gluhwein

Gluhwein betekent gloeiwijn in het Duits en wordt vaak gedronken in de wintermaanden en voor kerst. De wijnsoort komt uit midden Europa. Gluhwein kan van witte of rode wijn gemaakt worden. Rode wijn heeft vaker de voorkeur voor het maken van een lekkere gluhwein.

gluhwein maken

Recept en tips voor gluhwein

Voor het maken van een heerlijke gluhwein gebruik je het liefste rode wijn. Het mag een rode wijn zijn naar keuze. Je voegt veel smaakmakers toe om de gluhwein te maken en dit zorgt ervoor dat de smaak van de wijn door deze kruiden en specerijen wordt bepaald.

Benodigdheden:

1 liter rode wijn

1 sinaasappel

Een halve citroen

1 kaneelstokje

4 kruidnagels

2 stuks steranijs

2 eetlepels suiker (naar smaak)

Hoe maak je de gluhwein?

Zet een pannetje met de wijn op een laag vuurtje. Zorgt dat de wijn niet gaat koken want dit zorgt ervoor dat de alcohol gaat verdampen. Je voegt vervolgens de kruidnagels, steranijs en kaneel toe aan de wijn. Snij de citroen en de sinaasappel in partjes. Voeg het suiker toe naar smaak. Je kan meer of minder suiker toevoegen afhankelijk van je smaak. Laat de gluhwein met de deksel, op een laag vuur, gedurende een kwartier intrekken. De gluhwein mag ook langer intrekken omdat deze dan meer smaak krijgt. Je kan ondertussen proeven om te beoordelen of de wijn goed op smaak is.

Hoe lang is de gluhwein houdbaar?

Na bereiding hou je wellicht gluhwein over. Dit is geen probleem.

Je kan de gluhwein prima een paar dagen bewaren. Haal de losse ingredi├źnten uit de gluhwein en giet de wijn in een schone en lege fles. De fles bewaar je in de koelkast en op deze manier kan je nog ongeveer 3 dagen genieten van je zelfgemaakte lekkernij.

More Stories

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.